Snorkelen op Punta Ala, Toscane, ItaliŽ

To the English site

Punta ala

Beschrijving

Dit schiereiland markeert de zuidpunt van de baai van Follonica. Het ligt vlakbij "Castiglione della Pescaia", een heel toeristisch gebied. De zandstranden aan de noordzijde zijn ook heel populair.
Maar Punta Ala zelf is anders. Het is een vriendelijk en relatief rustig stadje. In de haven vind je leuke winkeltjes, zelfs een winkel met snorkelspullen!
De stadsplattegrond geeft een goed overzicht.
Punta Ala heeft geen echte baaien, maar wel de combinatie van noord- west- en zuidkust. Daardoor kan je er toch met zowat iedere windrichting terecht.


Punta Ala, view to the east, from the air

Snorkel-omstandigheden

Tot nu toe is er alleen informatie beschikbaar over snorkelen juist ten westen van de haven. (zie de gele strook op de stadsplattegrond.
Cala Tartana en Cala Tartanella lijken geschikt voor dagen met noordelijke winden.
Het strand ten westen van de haven is rustig, ondanks de beperkte afmetingen. Vanaf dit strand kan je een aardig stuk (veilig) langs de rotskust zwemmen.
Helaas is er niet echt veel te zien. Dat komt waarschijnlijk door het feit dat de rotskust min of meer recht naar beneden loopt, tot op de zanderige bodem.


Hoe kom je er?

Ten eerste: probeer er niet te komen via Roccamare! Anders kom je middenin massa's campings, auto's en mensen terecht, terwijl de weg niet echt doorloopt.
Vanaf de S322, ten zuiden van Follonica, neem je de afslag Punta Ala. De weg loopt langs een aantal zandstranden, waarna je in het park-achtige stadje tercht komt.
Het is het handigste om direct ten zuiden van de (westelijke) rotonde te parkeren. Kijk op de stadsplattegrond met beschrijving om je plan te trekken.


(c) Copyright: Erik Toussaint
Mail to Erik Toussaint Reageren naar webmaster (Erik Toussaint) Home page van Erik Toussaint
Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade, verwondingen of andere zaken die het gevolg zijn van de inhoud van onze internet-pagina's. Erik Toussaint.