Snorkeling bij Porto Santo Stefano, Monte Argentario, Toscane, ItaliŽ

To the English site

Porto Santo Stefano, haven

Beschrijving van de snorkelplek

Het schiereiland Monte Argentario is een mooie maar toeristische omgeving. Plaatsen als Porto Santo Stefano en Porto Ercole zijn onder andere beroemd vanwege de huizen van rijke mensen van over de hele wereld. De Nederlandse koninklijke familie heeft een optrekje in Porto Ercole.
De huizen zijn tot op het randje van het land gebouwd. Je wont er overal in de diecte omgeving van de zee, er zijn dus ergere plekkies.
Het schiereiland heeft een noord, oost en westkust, waardoor je er met ieder windrichting terecht kunt
Porto Santo Stefano ligt aan het einde van het lange zandstrand dat ten noorden van het schiereilinad ligt. Een kleine plattegrond van de stad geeft een aardig beeld


Porto Santo Stefano, uitzicht naar het westen

Snorkel-omstandigheden

Omdat je op dit schiereiland geen echte baaien hebt, moet je rekening houden met de windrichting, als je op zoek gaat naar een snorkelplekkie.
Tot op heden is op snorkelinfo.net alleen informatie voor Porto Santo Stefano beschikbaar.
Hier kan je vooral terecht bij west-zuidwesten tot zuidoosten wind. De zuidelijke kust, aan de kant van Porto Ercole, is vooral bij noordelijke windrichtingen interessant.

Het water bij Porto Santo Stefano is heel helder, en je vindt er veel verschillende vissoorten. Dat is mede te deanken aan de veelheid aan stenen en rotsen die in het water liggen, en er deels ook bovenuit steken. Het water wordt er snel diep.

Het strand stelt niet veel voor: een smalle strook stenen en rotsen direct onder de weg, die hier een meter of twee boven het water ligt. Maar er je zal er niet de enige zijn!


Hoe kom je er?

De S1 loopt rond het schiereiland. de steden staan goed aangegeven.
Mar er is ťťn klein probleempje: parkeren! Als je de hoofdweg eenmaal verlaten hebt houdt de politie de parker(on)mogelijkheden nauwlettend in het oog. En dat terwijl er nauwelijks ruimte is. Een extra probleem is het feit dat de hoofdstraat een meter of dertig boven het waterniveau ligt. En hoe kom je hier naar beneden?

Wellicht een nuttige hint: door een (natuurlijk vol) parkeerterrein aan het begin van het stadje (net na de eerste ankerplaats voor kleine bootjes) loopt eigenlijk een weg. Deze weg loopt onder de hoofdweg langs, en via tunnels er zelfs ook onderdoor.
Deze weg loopt langs het water, en je kan het geluk hebben om er ook een parkeerplekkie te vinden. O ja, het stikt er van de brommers, er zit namelijk een populaire jongerenkroeg. Op de plattegrond kan je deze weg helaas niet vinden, dus dat wordt uitproberen.


(c) Copyright: Erik Toussaint
Mail to Erik Toussaint Reageren naar webmaster (Erik Toussaint)
Home page van Erik Toussaint
Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade, verwondingen of andere zaken die het gevolg zijn van de inhoud van onze internet-pagina's. Erik Toussaint.