Snorkelen op Corsica

To the English site

Welkom op de pagina's over Corsica van snorkelinfo.net.
Snorkelen is op Corsica een heel populaire bezigheid. Op zowat alle stranden vind je kinderen en volwassenen met snorkelspullen.

Corsica is voor snorkelen dan ook een heel aantrekkelijk eiland. In vergelijking met Corfu is het visleven iets minder kleurrijk, en het water is iets minder helder. Daarnaast staan er op Corsica gemiddeld wat hogere golven. Je vindt op Corsica wat minder grindstranden dan op Corfu. Veel grindstranden die er van bovenaf heel aantrekkelijk uit zien, zijn alleen per boot bereikbaar.

Vooral langs de westkust en de zuidoosthoek zijn er veel mooie snorkelplekkies. Zoals gezegd: met name zandstranden. De baaien zijn niet altijd makkelijk met de auto te bereiken.

Echte aanraders zijn: onder de toren bij Sagone, Portigliolo (bij Campomoro) en Rondinara.

Vergeet niet om een naslagboek met foto's mee te nemen, zodat je kan nazoeken wat voor vissen je gezien hebt!
Onderaan deze pagina vind je een lijst met nuttige sites over Corsica. Als je extra informatie hebt over snorkelen op Corsica, (of andere locaties) nemen we het graag op in www.snorkelinfo.net.


Beschreven snorkelplekkies

Saint Florent Sagone, onder de toren West van Ajaccio Portigliolo Tizzano Tonnara Plage Golfu di Rondinara Cau d'Acciaju, Palombaggia Punta Capicciola Pinarellu Vardiola Plage, La Testa Canella Lavasina Klik op de duikbrillen in de plattegrond voor de 'snorkelplekkies', of kijk in de lijst hieronder.

Handige boeken met foto's van vissen

Handige naslagwerkjes om mee te nemen als je op Corsica gaat snorkelen:

Een paar van de dieren die wij rond Corsica zijn tegengekomen (2004)

murene

Middellandse Zee murene, Muraena helena), gezien bij Vardiola Plage, bij Testa, oostkust

longkwal
Longkwal. Bij Biguglia. Niet leuk om tussen te komen, wel goed voor de sterke verhalen.

Mediterranean damselfish, zwaluwstaartvis, Chromis chromis
Zwalustaartvis (Mediterranean damselfish, Chromis chromis)
Deze vis zie je vooral in water met stenen/rotsen dat dieper is dan twee meter. Het is de meest voorkomende vissensoort van de Middellandse Zee. Je moet heel dichtbij komen voordat je ontdekt dat de vissen niet zwart zijn, maar een kleurtje hebben. De jonkies zijn fluorescerend blauw/paars.

Geep, Garfish, Belone belone
Geep, Garfish, Belone belone, gezien in verschillende baaien. Zwemmen vlak onder het oppervlak waardoor je ze makkelijk mist.

Octopus
Octopus, bij Sagone en Rondinara gezien.

Gestreepte Baracuda, Sphyraena viridensis
Gestreepte Baracuda's, Sphyraena viridensis, een heleboel gezien bij Portigliolo, maar ook op andere plaatsen.

Boxlip mullet, Oedalechilus labeo
Stompkopharder, Oedalechilus labeo, met zijn kenmerkende hoog geplaatste zijvinnen. Op sommige plaatsten is deze Harder heel algemeen.

Kleine drievinnige slijmvis, Tripterygion melanurus
Kleine drievinnige slijmvis, Tripterygion melanurus, gezien bij Portigliolo. 'Hangt' vaak aan een vertikaal oppervlak zoals de zijkant van een rots.
Waarschijnlijk ook de rode drievinnige slijmvis gezien, Tripterygion tripteronotus.
Links naar nuttige internetsites over Corsica

Snorkelinfo plaatst in principe aleen links naar sites die 'niet commercieel' zijn: geen producten verkopen en geen advertenties plaatsen. Uitzonderingen zijn de officiële "VVV-sites" en sites van snorkel-scholen.
(c) Copyright: Erik Toussaint
Mail to Erik Toussaint Reageren naar webmaster Erik Toussaint Home page van Erik Toussaint

Foto's van derden:
Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade, verwondingen of andere zaken die het gevolg zijn van de inhoud van onze internet-pagina's.
eXTReMe Tracker