Snorkelen op Corfu

To the English site

Kouloura Agni Paleokastritsa Issos Beach Afionas
Welkom op de pagina's over Corfu van snorkelinfo.net.
Klik op de duikbrillen voor de 'snorkelplekkies', of kijk verderop in de lijst plekkies, een aantal vissen die je tegen kunt komen en nuttige links naar andere internetsites over Corfu.

Het gebrek aan informatie over de snorkelmogelijkheden op Corfu is aanleiding geweest voor het opzetten van snorkelinfo.net. Als je extra informatie hebt over snorkelen op Corfu (of andere locaties) nemen we het graag op in snorkelinfo.net.

Het Sunflower boek over Corfu kan een handige gids zijn voor het vinden van snorkelplekkies.

Hier op snorkelinfo.net staan vooral grindstranden van Corfu, alleen Issos Beach is een zandstrand.

De watertermperatuur is in juli/augustus redelijk, al verschilt het wel van baai tot baai. Er zijn plaatsen, bijvoorbeeld 'La Grotta' in Paleokastritsa, waar het water zo koud is dat je een pak nodig hebt (dan wel na vijf minuten ligt te klappertanden).

Ga voor de gein ook eens naar de haven voor cruiseschepen bij Corfu-stad, en loop daar over de kade, die ver de baai in gaat. Kijk dan eens langs de kade omlaag. Als je lef hebt (het ziet er angstwekkend diep uit en het water is er dus ook koud) heb je hier een buitenskansje!Beschreven snorkelplekkiesEen paar van de vissen die je rond Corfu kan tegenkomen

(handig naslagwerk om mee te nemen als je op vakantie gaat snorkelen: Vissengids Middellandse Zee en Atlantische Oceaan, van Helmut Debelius, uitgevrij Vipmedia, een boek van het tijdschift Duiken.

red cardinal, rode kardinaalbaars, 
Apogon imberbis

Rode kardinaalsbaars (Mediterranean cardinalfish, Apogon imberbis)
Gezien bij Port Timone, Cape Arilla bij Afionas (westkust)

cow bream, Goodstreep brasem, 
Diplodus annularis
Goodstreepbrasem (Cow bream, Diplodus annularis)
Deze vis kom je rond het hele eiland tegen, in vaak in groepjes van een stuk of 10, met zowel kleine als grote exemplaren in de groep. Veel gezien in Paleokastritsa (westkust, meerdere baaien)

Annular sea bream, 
Goudgestreepte zeebrasem, Sarpa salpa
Goudgestreepte zeebrasem (Annular sea bream, Sarpa salpa)
Naam lijkt veel op de vorige, maar het uiterlijk is heel anders. Komt rond het hele eiland voor, een grote groep (meer dan 100) gezien bij Paleokastritsa (westkust, meerdere baaien)

rainbow wrasse, girelle, Coris julis
Girelle (Rainbow wrasse, Coris julis ) Op alle plaatsen met stenen.

Almaco jack, oogstreep barnsteenmakreel, 
Seriola rivoliana
oogstreep barnsteenmakreel (Almaco jack, Seriola rivoliana)
Een soort Harry Potter-vis: hij lijkt een bliksemschicht op z'n kop te hebben. Een indrukwekkende verschijning. Met z'n ruim 50cm, dus klein voor zijn soort, een van grootste vissen die wij (familie Toussaint) in 2001 rond Corfu gezien hebben.

Mediterranean damselfish, zwaluwstaartvis, Chromis chromis
Zwalustaartvis (Mediterranean damselfish, Chromis chromis)
Deze vis zie je vooral in water dat dieper is dan twee meter. Het is de meest voorkomende vissensoort van de middellandse zee. Je moet heel dichtbij komen voordat je ontdekt dat de vissen niet zwart zijn, maar een kleurtje hebben. Ze zijn maar een centimeter of 10-15 groot.


Links naar nuttige internetsites over Corfu

Snorkelinfo plaatst in principe aleen links naar sites die 'niet commercieel' zijn: geen producten verkopen en geen advertenties plaatsen. Uitzonderingen zijn de officiŽle "VVV-sites" en sites van snorkel-scholen.
(c) Copyright: Erik Toussaint
Mail to Erik Toussaint Reageren naar webmaster Erik Toussaint Home page van Erik Toussaint
Foto's: Unterwasserarchiv Frankfurt; 'Tijdschrift Duiken'; Miguel Pontes; Erik Toussaint (www.marenostrum.org); Sunflower Books, London; Adam Editions, Athens, en anderen.
Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade, verwondingen of andere zaken die het gevolg zijn van de inhoud van onze internet-pagina's.


eXTReMe Tracker